آشنایی با رشته داروسازی


رشته داروسازی مانند رشته های پزشکی و دندانپزشکی در مقطع دکتری ارائه می شود و از جمله رشته های پرطرفدار گروه آزمایشی تجربی به حساب می آید. رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران‌های بیماری‌ زا نقش ایفا می‌کند.

مقدمه

دانشجوی این رشته برای ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد به درستی ارتباط برقرار کرده و خوب صحبت کند و در ضمن فردی سخت کوش و جدی باشد چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه تحلیلی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیازمند است. علم شیمی، علمی اساسی در رشته داروسازی بوده و دوطلبانی که این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند باید به علم شیمی علاقه نشان دهند.


آشنایی با رشته داروسازی


وظایفه یک داروساز چیست؟


حیطه شغلی رشته داروسازی از تنوع زیادی برخوردار است. یک داروساز می تواند در صنایع‌ داروسازی و کارخانه‌های آرایشی ـ بهداشتی مشغول به کار شود یا در یک داروخانه به دریافت نسخه های پزشکان و آماده کردن داروهای تجویزی به بیماران بپردازد. در بخش های تحقیقاتی داروساز می تواند با مطالعه پیرامونی در خصوص الگوی مصرف داروها و نوع بیماریهای منطقه، به افزایش سطح آگاهی عمومی و بهینه سازی مصارف دارویی در آن منطقه مشخص، کمک نماید. در کارخانه جات داروسازان عهده دار وظایفی مانند بررسی کیفیت داروها و نظارت بر اجرای فعالیت های آزمایشگاهی و ساخت دارو ها در واحدهای تولیدی دارو هستند. در داروخانه، داروساز به عنوان مسئول فنی بر اجرای امور نسخه پیچی و راهنمایی مراجعین نظارت دارد. همچنین داروساز به عنوان مشاور دارویی پزشکان، پرستاران و بیماران آنها را در انتخاب و مصرف صحیح داروها راهنمایی می نماید.


مهارت های فارغ التحصیلان رشته داروسازی


مهارت بازاریابی و فروش

مهارت در علم ریاضی به دلیل محاسبات دارویی در زمان ساخت و تهیه دارو

مهارت در ارتباط با مراجعین، اعضای کادر درمان و شرکت های دارویی

توانایی راهنمایی و آموزش دیگران

آشنایی با مراجع و رفرانس های داروسازی و علوم دارویی

آشنایی با پژوهش های علمی و عملی در حیطه علوم دارویی


بازار کار، درآمد و موقعیت شغلی رشته داروسازی


بازار کار خوب این رشته باعث شده که ۹۰% فارغ التحصیلان مشغول به کار شوند. اکثریت فارغ التحصیلان رشته داروسازی در داروخانه ها مشغول به کار هستند و باقی آنها در صنایع داروسازی و کارخانه های آرایشی بهداشتی کار می کنند. رشته داروسازی جزو معدود رشته هایست که دانشجویان آن در ۲ سال آخر دوران تحصیل می توانند در داروخانه ها مشغول به کار شوند. بهترین حالت درآمدزایی برای داروسازان تاسیس داروخانه می باشد، درآمدزایی حتی بدون حضور داروساز در داروخانه هم ممکن است.


دروس دوره تحصیل رشته داروسازی


دروس‌ پایه‌: بیولوژی، فیزیک‌، ریاضیات‌ پایه‌، میکروب‌شناسی، انگل‌شناسی، قارچ‌شناسی، فیزیولوژی، شیمی‌ آلی، شیمی عمومی، بیوشیمی، آناتومی، اصول‌ خدمات‌ بهداشتی، آمار حیاتی، شیمی تجزیه‌، ایمونولوژی، کمک‌های اولیه‌، کامپیوتر

دروس تخصصی: گیاه‌شناسی دارویی، اشکال‌ دارویی، تغذیه‌ و رژیم‌ درمانی، مواد خوراکی نظری، مدیریت‌ در داروسازی، درمان‌شناسی، اطلاعات‌ دارویی، شیمی دارویی، فارماکولوژی، مفردات‌ پزشکی، فرآورده‌های دارویی بیولوژیکی، روش‌های دستگاهی، سم‌شناسی، بیوفارماسی، داروسازی صنعتی، کنترل‌ میکروبی دارویی، کارآموزی‌ صنعت‌، زبان‌ تخصصی، مقدمات‌ داروسازی، گیاه‌شناسی داروسازی، کارآموزی داروخانه‌


نکات مثبت رشته داروسازی 😄


اجازه کار در داروخانه در دوران تحصیل

درآمدزایی با در دست داشتن مجوز داروخانه بدون نیاز به حضور در داروخانه

طول دوره تحصیلی کوتاه

ارتباط کمتر با بیمار نسبت به دیگر رشته های درمانی

گستره وسیع شغلی


نکات منفی رشته داروسازی


دروس سخت و جذابیت کمتر 😕

عدم تناسب آموخته ها با آنچه در محل کار انجام می شود .😑



لطفا اگر دانشجوی این رشته هستید یا دراین باره اطلاعاتی دارید برای ما ارسال کنید 😊